click to enlarge
















Residential Building
   back to selected projects > housing / residential
Project description
An ambitious program in a very difficult setting sums up the clients demands. A cliff with a 70% slope, only accessible from an upper road led us to propose a building entirely below street level. Cars park at the top, and four duplexes are accessed from the roof level. The apartments are designed to integrate the unobstructed view in the daily life. All rooms and living spaces are organized on a single façade. The building bursts out of the mountainside, retained by planted terraces and natural stone walls.

Built Area: 2.050 m²
Date: 2008
Location: Kornet Chehwane

Project team
Architecture: Kamel Abboud,
Naji Abdelnour
Collaborators: Toufic El Hajj

3D Imaging: Naji Abdelnour