click to enlarge










Rehabilitation of Housing Compound
   back to selected projects > housing / residential
Project description
Two existing structures had to be totally repartitioned and reorganized in smaller flats with as much open space as possible. Young expatriate executives were the target end users. The existing elevations had to be preserved. Only color schemes could be used in order to drastically relook the buildings.
Seven bungalows and a small pool house had also to be added.
Budgetary restrictions were a main concern throughout the design process.

Built Area: ~5.000 m²
Date: 2008
Location: Victoria Island, Lagos, Nigeria

Project team
Architecture: Kamel Abboud
Collaborators: Carlos Moubarak, Ioanna Zachariou, Myriam Makhlouta; Toufic El Hajj

3D Imaging: Naji Abdelnour