click to enlarge

















Community Hall
   back to selected projects > institutional
Project description
The sponsor of this project wanted to offer a hall for communal gatherings to the town, based on an existing structure. We had to organize the addition of a new wing to the old construction and a piazza for the village church. The idea was to ensure that the project was in complete harmony with its surroundings, while providing all the needed space. We chose to develop a path as a procession around the magnificent old oak tree of the square; this path leads to the main access at the lower level.

Built Area: 960 m²
External Areas: 760 m²
Date: 2005-2007
Location: Hmeiss, North Lebanon.

Project team
Architecture: Kamel Abboud
Collaborators: Danièle Salmé
3D Imaging: Naji Abdelnour