click to enlarge
















Adjunction of a Private Swimming Pool
   back to selected projects > landscape / urban planning
Project description
Years after we had designed his villa (in collaboration with ADU - Architectural Design Unit), the Owner asked us to add a swimming pool and its facilities. A thorough sunshade analysis of the existing structure led us to locate the pool at the northwest edge of the plot. A sunny wooden deck stretches over the top of the olive trees while a terracotta low wall hides the uncovered showers. A small bar hooked to the wall is covered by a little pergola. In our landscaping approach, we emphasized on the balance between the existing olive and oak trees and the new garden space.

Built Area: ~600 m²
Date: 2008
Location: Ainab, Chouf, Lebanon

Project team
Architecture: Kamel Abboud

Collaborators: Marc Abi-Rached, Jad Murr