click to enlarge
















Summer House
   back to selected projects > private residences
Project description
Well hidden on a sloped terraced terrain at 1600m above sea level, this project had to satisfy Client’s specific needs while allowing space for another project on the same plot. The view towards North and East and a limited access from the South, lead us to propose simple parallel volumes set up within the existing terrace levels. The two volumes are linked by a glazed corridor enhancing the architectural setting and providing a surprising focal view on a charming neighbor church.

Built Area: 180 m²
Date: 2005-2009
Location: Balaa, Laqlouq region, North Lebanon.

Project team
Architecture: Kamel Abboud
Collaborators: Dalia Farès Yammine; Toufic El Hajj

3D Imaging: Naji Abdelnour